Många födelsedagar blir'e!

Har småfirat två födelsedagar den här veckan. Först ut; jag, som fyllde i måndags. Annika kom på besök och det blev en snabbfika då hon hade mer på kvällsschemat. Tack för att du tog dig tid! Sen dök Malin F upp som hastigast på farstukvisten. Sen blev det familjefika med mina goa grabbar: Mysigt!

     

Fick underbara handdukar och ljus av Annika, ljuvlig (och passande, då jag inte har gröna fingrar) blomma från Malin F, fint kort och "sommarlycka"-stämpel av Malin H, Anita (min f.d jobbarkompis) var på jobbet på dagen och lämnade ett jättefint litet arrangemang, med posten kom det ett grattiskort från min "gamla" fotbollstränare Rolf, som aldrig glömmer bort mig *L*.
        

Vill även tacka alla som skrivit och grattat i bloggen, via mail och e-kort, sms samt tel.samtal!!
Tusen tack!!!!! Det värmer att bli ihågkommen!!

Igår var det då dags för nästa födelsedags"barn"! Robin fyllde 14 år och uppvaktades med frukost på sängen och presenter.

     

Nästa vecka är det Jeppes tur, då fyller han 10 år!

Vi har även ett digert schema för helgen som kommer. Imorgon ska vi grilla med Jeppes klass. Ser att det börjat regna ute och ska fortsätta droppa även imorgon. Kunde bli uppklarnande framåt em/kväll, så hjälp mig hålla tummarna för uppehåll iaf. På lördag ska vi på 40-års fest hos Ann och på söndag ska vi ha gemensamt kalas för släkten. Hej å hå, håll i hatten!!

Nej nu är det dags att stänga igen "butiken" för den här gången!

Önskar er alla en skön och solig helg!!! image135  KrAMar Anneli

Dålig start, bra slut!!

Ner och upp i veckan som gick. Den startade dåligt men slutade bra! *L*
Har ju precis som många andra varit sjuk. Vad är det som cirkulerar runt? En massa konstigheter. Själv har jag haft ont i halsen och feber. I måndags fick jag knappt ner vätska ens och febern har åkt jojo upp och ner.  Så det har inte varit många knop i veckan, förutom på torsdag morgon då jag och min "kompis Ipren" åkte iväg till jobbet vid 07.15 för att försöka klara av lite akuta arb.uppgifter. Fick registrerat kundinbetalningar och även bet. våra leverantörer och lite annat smått och gott. Vid lunch var jag alldeles färdig i ordets alla bemärkelser och kompisen Ipren övergav mig redan timmen innan. *L*

Fredag-söndag har varit underbara dagar! Fått gjort både kul och nyttiga saker!

I fredags fyllde Ikka, min vän, och tillika blivande fru till Tapio (på midsommarafton), år. Och jag lyckades få iväg ett kort med posten i torsdags. Hoppas det hann fram??! Och Ikka, hoppas att du hade en trevlig möhippa tillsammans med dina systrar i fredags! Väntar med spänning på rapport! *L*



Har ju varit nere i Ullared på shoppingrace och sovit över på motellet med ett gäng härligt tokiga tjejer,
 Annika, Malin F, Tina och Nancy!

   

Skulle ju inte vart med egentligen men när tjejerna inte hade nåt emot mitt sällskap så hängde jag på. Tack Nancy för att du ordnade och grejade OCH sov på luftmadrass!! Tack Malin för cidern! Tack Annika för goda smakråd och fin shoppingassistance till alla!! Eller hur, Tina?!*L* Tack Tina för pepping! Och framför allt tack ALLIHOP för alla goa skratt!!
Plånboken blev väl lite tunnare än vad jag kanske hade tänkt mig från början, eftersom jag egentligen inte skulle ha nåt speciellt, men det är såna smällar man får ta.

I lördags var jag och Urban runt i div. affärer. Vi letade födelsedagspresenter till grabbarna som snart fyller år! Vi har ju ett späckat födelsedagsschema framför oss. Först jag, sen Robin och slutligen Jeppe. Allt inom loppet av 9 dagar. Fullt race! Vi kikade även runt efter en lämplig skottkärra och sen har jag fått för mig att jag vill ha en hammock på altanen. Men inget av det blev inköpt!...ännu! *L*

Kolla vad som däremot blev inköpt!!!!! Min kombinerade mors-dags och födelsedagspresent från mina underbara grabbar!!

170751-110 En ny underbar "leksak"!!!!!!!!!!!!
Tack Urban för alla timmar du la ner på det här igår!!! Du är bäst!!

Blev därför en sväng till Malin F på kvällen för att visa min underbara present och få lite goda råd. Förutom det blev det en cider ( tack igen *L*) och lite gött tjöt med Malin och Marcus, medans Jeppe lekte med Linus och Elin.
Här är några av resultaten från nya kameran:

   
Sepian är underbar. Det finns såååå många olika inställningar på kameran.

Idag har vi "firat" Mors Dag. Imorse fick jag ett kort som Jeppe gjort i skolan och som han även lät Robin vara med på. *L*
Sen var vi hos Urbans mamma och lämnade över en härlig blomma med en liten "tag". Och sen åkte vi upp till min mamma för att lämna över 2 par capri-byxor från Ullared! och ett kort. 

      

Nu hojtar Urban att det är dags för tacos på nedervåningen. Dags att rusa!!

Ha de godis allihop!! krAM Anneli


Ännu en vecka till handlingen!

Ja, så har det då gått ytterligare en vecka, och tiden den bara försvinner!

Den här veckan är lätt att sammanfatta och det behövs bara ett ord:......fotboll! image108

Vår familj har tillbringat 4 dagar, torsd.-sönd. ute på Kviberg, där vår cup, Göteborg Cup, i fotboll pågått. Räknade ut att vi tillbringat ca 33 timmar där ute dessa 4 dagar. Har vi inte haft matcher med våra 2 lag så har det varit full försäljning i "tält-caféterian". Vet inte hur många liter kaffe jag bryggt!? *L* För att inte tala om de hundratals hamburgare som Urban stått och grillat!!  Ungarna har varit såå duktiga. Dom har samlat upp och burit skräp och kartonger, sprungit med matchlappar och gjort det mesta som man bett dom om.

Igår orkade vi inte laga nån mat när vi kom hem och på initiativ, tidigare på dagen, av vår tränarkollega Mats, så bokade han bord på "restaurangen/pizzerian" nere vid älven, så vi gick dit ner allihop och åt och drack  gott innan vi gick hem vid 22.30 och stupade i säng.

Fotbollsmässigt har det oxå varit lyckat. Vårt ena lag gick till semifinal i A-slutspelet och det andra, "mitt" lag, gick till final i B-slutspelet!!  Inte illa!!!! Bra jobbat killar!

Vi rundade av ute på Kviberg vid 14-tiden efter att vi varit med och rivit tält och packat ihop bänkar och bord. När vi kom hem trodde jag att orken var slut, men jag lyckades på nåt sätt hitta ytterligare lite kraft när jag såg att vår obefintlige trädgårdsmästare "Inge" inte hade klippt gräset. Så fram med handjagaren och på't!! Men det stannade inte vid det utan när Urban kom ut för att hjälpa mig räfsa ihop gräset så blev det både häckklippning och rensning i rabatten. Skönt att ha det gjort, det är ju såååå tråkigt!! Vi är absolut inga trädgårdsmänniskor!

Tyvärr blev det ju ingen Paperdolls-träff idag men lite pyssel blev det på eftermiddagen! Iaf en LO till vår utmaning. Utöver det har jag fått gjort ytterligare en LO och två kort på div. strötid tidigare i veckan. Här är resultatet:

Kvällens stjärna!! Annika 35 år - Liftad av Malin F's LO "Vattenmelon"
Kv?llens stj?rna

Skolfotot på grabbarna, från förra året
Skolfoto 2006

och 2 st. grattiskort, som kan vara bra att ha.
Grattis3 

Blev lite mycket skuggor i scannern...men men.
Grattis4

Fick ett litet break i scrappandet då vi var ett par tjejer som cyklade bort till Malin H för att gratta henne i efterskott.
Tack för trevlig minifika och peppandet tjejer!!!!

Nä, nu går ögonen i kors på mig och min kudde ropar på mig!  Jisses det blev en roman idag.....sorry!! *L*

krAM på er alla!!! image109

Hyggligt produktiv söndag!

Blev nästan lite glad när jag vaknade imorse och det smattrade mot fönstret. Har inte fått pysslat speciellt mycket det sista, så imorse kände jag att jag kanske kunde få gjort lite grann utan att ha dåligt samvete. Dessutom var Urban iväg och jobbade en liten stund, för att täcka upp för en av dom andra killarna på jobbet som ville iväg en stund och se sin son spela fotboll, så då slapp jag känna mig "osocial". 


Här är lite av dagens kort-skörd, plus att jag har ett par kort jag inte kan visa ännu:


Grattis1  Grattis2        Br?llop1    

Fick även gjort två LO's. Den första, som är på mig och gubben från midsommar förra året, påbörjade jag på senaste Paperdollsträffen och fick äntligen gjort färdigt den idag. Inte en dag för sent! Den andra är det första svart/vita kort jag scrappar och det är taget på Cran Canaria förra året. Svart, vitt, grått och rött är underbara färger ihop. Tyvärr blev det lite skuggor pga alla knapparna när jag scannade in den.

Kom på att nu ljuger jag, har scrappat två svart/vita kort tidigare. På min mormor och mammas och pappas bröllopsfoton, men dom var ju svart/vita från början, det här har jag gjort om i Photoshop. 

Bl?ndande  
Måste tillägga att stjärnidén är liftad från Maria på förra Paperdollsträffen!

Jag

Helgen för övrigt har varit kalas! I fredags var det tjej-middag hos Anna-Karin och vi fick sååå god mat. Lyckat eftersom det var första gången hon gjorde den laxrätten. Mums!! Den blev en kväll med många goa skratt. Längesen jag skrattade så att jag fick magknip och tårarna sprutade. Igår var det ju Göteborgs Varvet och vi var ett gäng som knallade ner och satte oss i slänten nedanför City Golf för att heja på. Vi hade även med oss lite "godis" att dricka, man måste ju vara noga med vätskenivån när det är idrott! *L* Efteråt blev det en liten sväng till fam. Paulsson för lite hockey, Melodifestival och tjöt. Vi knallade hem innan Melodifestivalen var slut för Jeppe fick John Blund i ögonen och själva somnade vi innan röstningen var över. Fick dock öppnat ena ögat för att konstatera att "vi" kom på 18:e plats.

Nä nu ska jag krypa ner hos gubben min, han har laddat dvd:n med en komedi. Ett gott skratt innan man knoppar in är inte fel.

Ha nu en bra kort arbetsvecka allihop!!

krAM Anneli  image103


Veckan som gick

Ja ha, då var det lördag morgon och man har två härliga lediga dagar framför sig. Känns som den här arb.veckan bara försvann då den inte var en ordinarie 5-dagars.
Försöker komma ihåg vad jag haft för mig den här veckan och det är ju inte lätt för en annan med hjärna och minne som en kolibri (vars hjärna är stort som ett riskorn)!! *L* Men men, liten hjärna, ändå stjärna!

I måndags var det ju nästan full arb.dag. Fick gå hem en hel halvtimma tidigare än vanligt men jag var en snäll rebell och stack ca en timma tidigare då jag hade lite kortare lunchrast. Dagen var såååå seg men jag fick hjälp av Malin F att "snacka" bort en stund (på msn, ssssshhhh, säg det inte till nån, msn på arb.tid, aja baja). Tack Malin!! *L* På kvällen var vi bjudna till min kompis Carina i Älvängen men det blev ändrat under dagen så istället blev det en lugn och skön hemmakväll med tacos, mums.

I tisdags var jag ändå hos Carina i Älvängen för att få lite manikyr och när jag ändå var där passade jag på att ta en sväng till Mona och Ikka för att "tjöta" lite. Mona var hemma och vi fick en liten stund i solen i hennes trädgård. Härligt!! Kämpa nu på med huset, gumman!!! Trägen vinner! När jag kom till Ikka var dom på språng så där blev det bara ett litet hej, men det tar vi igen nästa gång, eller hur vännen?!
Sen hade vi ju "gamla" Annika (hon är faktiskt nästan en månad äldre än mig!! *L*) som fyllde år i tisdags. Var där borta för att lämna över en liten present och blev då bjuden på underbar rabarberpaj med vaniljvisp!! Mmmmm!!

Annika391  Annika393  Annika393  

Inte illa att uppvakta en vän och själv gå därifrån med en present!! *L*
Tack så jättemycket för "verktygslådan", Annika!!!

   V?ska

 Tisdagskvällen avslutades med fotbollsträning för våra grabbar.

Onsdagen var det jobb på dagen och fotbollsmatch ute i Lexby mot Partille IF,  på kvällen. Den här dagen slutade med att jag blev utskälld av en av föräldrarna för att jag hade tagit hans son av planen i halvlek. Ibland undrar man om det verkligen är värt all tid man lägger ner??? Man tappar änna sugen ibland. Dessutom har han mage att säga att han stressar och lägger ner mycket tid på att köra sonen till matcher. Men: hallåååå!!! Vi vann i alla fall med 3-2 och det var huvudsaken!!

Torsdag och fredag är väl inte mycket att orda om, jobb, lite mer fotbollsträning, en sväng till Wettergrens för att handla mer böcker till Jeppe och slutligen månadshandlingen ute på Willys i Gamlestan. Kan man tillbringa fredagskvällen bättre??? *L* Jodå det kan man, vi köpte 1,5 kg räkor och smällde i oss igår!!
Höll ju på att glömma; i torsdags blev jag medbjuden av Marie P på ljusparty. Jättemycket fina saker men lite för dyrt för min smak. Marie och jag köpte 2 st 12-pack var med doftande värmeljus som vi ska dela på så då blir det ju 4 nya spännande dofter hemma. Tack för att du frågade Marie!!

Idag är det match för gubben ute i Rödbo,  jag sitter här och väntar på att solen ska infinna sig så att man får en härlig fotbollsstund med lite fika i gröngräset!  
170751-92 
Ja vi får väl se hur det blir med den saken.                                               

Ha nu en go helg allihop!! Här blir det gräsklippning och städning av husvagnen. Jag vet minsann hur man roar sig!! *L*

krAM Anneli