Åh vilken midsommar!!

Ja ha, då var midsommarhelgen avklarad! Och vilken midssommar det varit!! Mina äldsta och bästa vänner, Ikka & Tapio, har gift sig! Dagen började med att jag vaknade kl. 05,00! Hua!! Kunde bara inte somna om. Gick upp och fixade till cd-fodralet som jag gjort till cd-skivan vi spelade in på möhippan, 2 kort som var beställda till bröllopsparet och så fick jag gjort ett halsband till mig själv. Och det innan kl. var 07,00!! Sen gick jag och la mig igen och somnade om till ca 8,30. Sen var det bara att kliva upp!
Vi hade ju blivit ombedda att stå för förrätten, så iväg det bar ner till Coop Eriksberg för att handla färska råvaror som sallad, gurka och tomat till Toast Skagen. Alla som känner oss vet att vi har ett kök där du går in och backar ut för att få plats. Gissa om vi hade "mackor" över hela köket då det skulle göras till drygt 80 pers. Men bra gick det och färdiga blev vi! Och t.o.m före utsatt tid då vi skulle hämta upp Virre och Dick på vägen. Så här fina var vi innan det bar iväg:

A o U



Men vilket väder!!!! Man säger ju att det bringa lycka över brudparet om det regnar på bröllopsdagen. Ja med den mängden nederbörd kan inte Ikka och Tapio bli annat en hellyckliga!!
I vilket fall var det en underbar vigsel uppe i lilla mysiga Kilanda kyrka, som nog nästan var fylld till bristningsgränsen. Efter vigseln bar det av till Gunnesgården i Uspastorp. Där tillbringade vi resten av em/kvällen/natten. Det var massor av roliga upptåg kring brudparet, god mat och dryck och såå många roliga tal. För att inte tala om alla gamla vänner som det var så kul att träffa, vissa har man ju inte sett på ett tag och man har ju en del att ta igen! Ja det var helt enkelt en hellyckad bröllopsfest!

Ikka & Tapio!!! Jg önskar er all lycka!! Ni är underbara!!!

image182   

Tårta Bäst

Hemtransporten från "ödemarken" gick ju inte lika smidigt! Tack Mona för tiden vid ditt köksbord, mitt i natten, eller rättare sagt tidiga morgonen,  medans vi väntade på taxin!
Ja väl hemma hade man ju inga större problem att somna. Sen kan jag inte riktigt svara på om kl. var 04,30 eller 05,30, men det var oväsentligt efter en sån underbar dag!!

På lördagen, när vi vaknat till liv blev det frukost/lunch på McD för mig och gubben, innan vi for tillbaks till Uspastorp för att hämta bilen. Det blev även en sväng till Älvängen för att göra upp lite ekonomi sen möhippa och bröllop. Hamnade slutligen på nygifta paret Saaranens uteplats på en bit pizza och senare även en fika.  Och sen var den dagen mer eller mindre slut! Blev en slö kväll på soffan! Och det kunde vi gott ha!! *L*

Idag har vi varit på Hornbach och Bauhaus för att inhandla ny gräsklippare och trimmer till vår superstora trädgård. Krävs ju inte nåt stort och dyrt då gräsmatten är ca 5x8 m. Alldeles lagom!! Grejorna har invigts och tvätten hänger på tork, så nu tänker jag nog inte lyfta ett finger mer den här helgen!!

Jag har börjat min nedräkning. Det återstår nu 20 arb.dagar innan det är sem. Lääängtar sååå!!

Ha de godis allihop!! /krAM Anneli

Önskar Er alla en trevlig midsommar!!

De e mycke nu!! Fullt upp inför bröllopet på fredag.
Vill därför passa på att önska er alla en trevlig midsommar!!

image176

krAM Anneli

Bra-att-ha-kort...

....har jag fått gjort några stycken. Ingen text på något av korten ännu, det kommer när jag vet vilket ändamål korten har. Har varit bra "terapi" de senaste dagarna då jag varit hemma krasslig. Kände redan efter skolavslutningen i onsdags att något inte stämde, då jag på min semesterdag sov middag 2 timmar på eftermiddagen och ändå lyckades somna i vanlig tid för vakna med dundrande huvudvärk och feber morgonen efter. Men nu är man förhoppningsvis med i matchen igen.

Strandpojk3


Strandflickan3


Murflickan3


Pallflickan3

Må gott alla och ha en skön söndag!! / krAM Anneli


Hänt sen sist!!

Ja jösses det är ju en hel massa!! *L* Lika bra att ta det i ordning så kanske jag inte glömmer nåt!

Jeppe fyllde ju 10 år förra tisdagen och vi var uppe och firade honom med paket och frukost på sängen. Det var en lycklig kille som konstaterade att: (citat) mamma, ni har gett mig precis det jag önskade mig mest! (slut citat).
Härligt när man kan göra barnen så glada. Å andra sidan hade han inte önskat sig så mycket, vi fick nästan dra ur honom förslag. Så här såg det iaf ut på morgonen:

 

Onsdagen var ju vår nationaldag. Den dagen gjorde jag inte många knop. Fixade och donade lite här hemma när Annika ringde för att kolla läget. Det slutade med några härliga timmar på hennes härliga altan. Där satt vi i godan ro i solen och bytte lite stämplar och målade lite. Hon testade mina akvarellpennor. Tror att hon fastnade för dom! *L*
Finns även bildbevis för den dagen, då jag knappt släpper min nya kamera ur sikte. *L*

 

Torsdagen och fredagen gick i fotbollens tecken. På torsdagen var vi uppe i Kungälv och spelade match med våra P-93:or mot Kongahälla. Vi fick med oss en poäng därifrån efter 2-2. På fredagen var det Urbans tur att spela. Vi parkerade oss i gröngräset och solen vid Sälöfjordplan, men här blev det förlust för gubben och hans lag.

Lördag - sicken solskensdag - i ordets alla bemärkelser!! Tidig uppstigning för avfärd mot Älvängen och min vän Ikkas möhippa. Plockade upp Virre och Mona på vägen för att sedan sluta upp med ytterligare ett härligt gäng tjejer. Dagen började med lite olika uppdrag för Ikka på hemmaplan och även ett möte med blivande maken, då det även var svensexa för honom. När allt var genomfört i Älvängen fortsatte vi med buss ner mot Götet och Hisingen för attt besöka Mix Megapol Radio City där Ikka skulle spela in en egen cd-skiva. Vi hade världens utsikt över Frihamnen och Ostindiefararen. Efter ett par goa mackor som Annelie gjort och som intogs vid kajkanten begav oss till Säve för 2,5 timmars äventyr på Fånarna på Farmen. Vill bara påpeka att röda (mitt) lag vann!! Synd att du var med i gula laget Ikka!! *S*  Därefter tog vi oss hem till Linda, från södra till norra Säve för att fräscha till och förfriska oss innan det bar av in till stan och sista anhalten, Harry's, där vi åt, drack och dansade tills det blev natten. Ja vilken dag vi hade!! Tack alla goa tjejer för en härlig dag!!

Tog ca 150 kort under dagen, och här kommer dagen i korthet i bilder:

       
     
    
 

söndagen var det dags för sista Paperdollsträffen innan semestern. Vi blev bara 5 st men under dagens lopp tittade några tjejer in för att säga hej. Malin H. hade som vanligt ett litet "uppdrag" åt oss. Vi gjorde en en sida som man bl.a kan göra ett album av. Sen var det skissutmaningen, hade lite problem att komma igång då jag inte var det piggaste i ett par skor,  men med lite pepping och hjälp med papper av Malin H så blev det till slut resultat. Har ju i inlägget här under redan "skrutit" med resultatet! *L*. Ytterligare en bra idé var att alltid direkt efter att du gjort  färdigt en LO använda samma spillpapper till ett kort. Jättesmart!!

   

Måndag och tisdag denna veckan har det varit jobb och (kors i taket) lugna kvällar. Härligt!

Idag onsdag har barnen haft skolavslutning så jag har haft semester. Tänkte att vi skulle ha en mysig dag ihop. Dagen började med att jag och Urban var med på Jeppes avslutning och uppträdande i aulan. Sen fick Urban bege sig till jobbet och jag och Jeppe hängde med Robin på hans avslutning. Kanske lite överkurs, då vi bara var två föräldrar som följe med upp i klassrummet efter avslutningen i aulan. Ja ja, pinsamma föräldrar ska dom lära sig att stå ut med. *L*
När sommarlovet väl hägrade åkte vi ut till Tuve för att spela bangolf och sen åkte vi och hämtade upp Urban för gemensam lunch på Silverdraken, där vi smällde i oss av deras kinabuffé. Mums!

       

Ja det är väl i stora drag vad som hänt den sista veckan. Stort grattis till er som orkat läsa ända hit!! *L*

Har förresten en färdig Lo som jag inte haft med här förut.

image170

Nä nu får det räcka för idag! Arbetet väntar imorgon. Tänk den som ändå hade 10 v. sommarlov/sem. framför sig! *L*

krAM på Er alla!! /Anneli

Måndagsglädje! *L*

Paperdolls igår var en kul och mysig tillställning trots att vi bara var 5 kvinns på plats! Fick ju inte tillverkat så mycket men en helklar LO från Swe Scrapbooks skissutmaning v.23 blev det. Har aldrig skickat in något bidrag till nån utmaning eller tävling förut, men kolla här vad som hände!!! *L*

Utförligare inlägg om helgens eskapader kommer vid senare tillfälle (kanske ikväll?!).

Glädjeskutt!! /Anneli

Ännu en helg avklarad!

Ja så har det då gått ännu en helg!

I fredags var vi uppe i Bräcke Östergård och grillade med Jespers klass. Det blev en jättemysig kväll med massor av barn och föräldrar. Vi hade knyte och jag och barnen grillade hamburgare och kyckling. Sedan spelade vi brännboll, barnen mot föräldrarna, vilket var mycket uppskattat av barnen och säkert mindre uppskattat av den pappa som sträckte en lårmuskel. *L* Urban var tyvärr inte med då han spelade fotbollsmatch.

   

På lördagen var Urban och jag på shoppingtur. Vi var runt och handlade födelsedagspresenter till vår "lille" gosse som fyller 10 år imorgon. Tror att vi kommer ha en glad gosse då allt av de 4 saker han önskade finns med i paketsamlingen imorgon. Efter det var det inhandling av mat till vårt gemensamma födelsedags kalas för närmsta släkten på söndagen. Sen var det dusch och uppfräschning inför kvällens 2x40 års fest!
Usch, va man är bortskämd med bil. Har inte åkt spårvagn sen Jesus gick i kortbyxor men i lördags var det kommunalt för hela slanten både till och från festen i Guldheden.
Festen startade med underbar bål!! (jag som inte gillar gin igentligen, mums!!) Sedan blev vi indelade i 5 lag, jag tillhörde lag Tunisien och fick på min lott av lagledaren att utföra grenen 3000 millimeter Kinderägg. Vilket gick ut på att "springa" 3000 mm fram till ett Kinderägg, vräka i sig all choklad och montera ihop innehållet på kortast tid. Men hallllååå eller!! 3 av 5 av mina mottävlare fick ju leksaker som var hela, alltså redan färdigmonterade. Jag fick min i 3 delar! Snacka om fusk!!! *S* Jag hade ju vunnit annars!!! Som en av tjejerna sa när vi stod i toakön efteråt: Du är inte tävlingsinriktad va??? Efterföljt av ett härligt skratt!! Jo lite miljöskadad efter 20 års idrottande är jag nog!! *L*
Måste passa på att tacka Malin F för hjälpen med blommorna till födelsedagsbarnen!! Dom blev väldigt uppskattade! Tack!!!

Här är korten jag gjorde i lördags och några kort på mig och gubben:

       

Igår var det storstädning inför kalaset! Hua va tråkigt! Men klara blev vi och kalas blev det. Tur att det var så fint väder igår så att vi kunde husera 2/3 av gästerna på altanen. God lasagne och sallad som Urban gjort och smarrig dajmkaka med vispgrädde efteråt. Inte fel alls.

Sammantaget ännu en härlig helg!

Nä nu är det dags att nana kudden. Blir tidig uppstigning imorgon för att fixa lite paketinslagning och frukost på sängen för vår 10-åring.
Här är kortet han ska få (samma papper som i Robins kort förra veckan, för det var det mest pojkaktiga jag hade):



Ha de gott!! Och fira nu vår lediga nationaldag på onsdag! *L*

krAM Anneli